PROVOZNÍ ŘÁD VÝDEJNY PROVOZNÍ DOBA - Jídelna vydává stravu ve dnech školního vyučování.
- V době školních prázdnin se výdej stravy neprovádí.
- Výdej stravy se provádí v době od 11.50 do 12.30 hod.
- Ke stravování přihlašují a odhlašují žáky jejich zákonní zástupci.
Povinnosti uživatelů jídelny - Udržujte pořádek a čistotu ve výdejně.
- Dbejte na bezpečnost svou i ostatních osob. Předcházejte vzniku úrazů.
- Komunikační prostory udržujte vždy trvale volné a bez překážek.
- Používejte zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno.
- Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlaste svému nadřízenému.
- Vydané jídlo je určeno pouze ke konzumaci ve školní výdejně, strávníci je neodnáší z místnosti.
- Stravování žáků je možné pouze v době přítomnosti žáků ve škole. Odebrat oběd je možné pouze v první den nemoci.
- Dohled zajišťují pedagogičtí pracovníci. Rozvrh dohledů je vyvěšen ve výdejně.
- Použité nádobí a příbory odnesou strávníci na vyhrazené místo.
Povinnosti obsluhy výdejny jídel - Kontrolujte teplotu vydávaných jídel (musí být nejméně + 60 °C).
- Údaje o měření teploty jídel zapisujte do sešitu. Záznamy uchovávejte nejméně 1 měsíc.
- Používejte předepsaný oděv a ochranné pomůcky (bílý plášť, ochranné rukavice proti popálení či opaření, gumové rukavice při úklidu).
- Pracovní oděv ukládejte po skončení pracovní doby na určené místo (skříňka na oděv).
- Dodržujte zásady osobní a provozní hygieny.
- Zdravotní průkaz na vyzvání předložte orgánu ochrany veřejného zdraví.
- Používejte zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno.
- Manipulaci s elektrickým zařízením provádějte vždy se suchýma rukama.
- Zajistěte, aby na umyvadle bylo vždy k dispozici tekuté mýdlo.
- Rozlité kapaliny a mastnotu neprodleně odstraňte (hrozí riziko uklouznutí).
- Denně (po skončení práce) proveďte úklid jídelny, výdejny jídel a sanitárních zařízení.
- K čistění zařízení a k úklidu kuchyně používejte jen takové desinfekční, oplachovací a jiné čistící přípravky, jejichž používání není v rozporu s hygienickými předpisy.
- Mycí a čistící prostředky skladujte na určeném místě (mimo prostor výdejny jídel).
- Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlaste svému nadřízenému.
Zákaz vstupu nepovolaným osobám - Do výdejny jídel mohou vstupovat a provádět zde pracovní činnosti pouze pověřené osoby se zdravotním průkazem.
V Hodějicích 1.9.2020 Schválila : Mgr. Vladimíra Durdová,ředitelka školy |