PROVOZNÍ ŘÁD VÝDEJNY PROVOZNÍ DOBA - Výdejna vydává stravu ve dnech školního vyučování.
- V době školních prázdnin se výdej stravy neprovádí.
- Výdej stravy se provádí v době od 11.30 do 12.30 hod.
- Ke stravování přihlašují a odhlašují žáky jejich zákonní zástupci.
Povinnosti uživatelů jídelny - Udržovat pořádek a čistotu ve výdejně.
- Dbát na bezpečnost svou i ostatních osob. Předcházet vzniku úrazů.
- Komunikační prostory udržovat vždy trvale volné a bez překážek.
- Používat zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno.
- Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlásit svému nadřízenému.
- Vydané jídlo konzumovat ve školní výdejně, strávníci je neodnáší z místnosti.
- Stravování žáků je možné pouze v době přítomnosti žáků ve škole. Odebrat oběd je možné pouze v první den nemoci.
- Dohled zajišťují pedagogičtí pracovníci. Rozvrh dohledů je vyvěšen ve výdejně.
- Použité nádobí a příbory musí strávníci odnést na vyhrazené místo.
Povinnosti obsluhy výdejny jídel - Kontrolovat teplotu vydávaných jídel (musí být nejméně + 60 °C).
- Údaje o měření teploty jídel zapisovat do sešitu. Záznamy uchovávat nejméně 1 měsíc.
- Používat předepsaný oděv a ochranné pomůcky (bílý plášť, ochranné rukavice proti popálení či opaření, gumové rukavice při úklidu).
- Pracovní oděv ukládat po skončení pracovní doby na určené místo (skříňka na oděv).
- Dodržovat zásady osobní a provozní hygieny.
- Zdravotní průkaz na vyzvání předložit orgánu ochrany veřejného zdraví.
- Používat zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno.
- Manipulaci s elektrickým zařízením provádět vždy se suchýma rukama.
- Zajistit, aby na umyvadle bylo vždy k dispozici tekuté mýdlo.
- Rozlité kapaliny a mastnotu neprodleně odstranit (hrozí riziko uklouznutí).
- Denně (po skončení práce) provést úklid výdejny jídel a sanitárních zařízení.
- K čistění zařízení a k úklidu kuchyně používat jen takové desinfekční, oplachovací a jiné čistící přípravky, jejichž používání není v rozporu s hygienickými předpisy.
- Mycí a čistící prostředky skladovat na určeném místě (mimo prostor výdejny jídel).
- Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlásit svému nadřízenému.
Zákaz vstupu nepovolaným osobám - Do výdejny jídel mohou vstupovat a provádět zde pracovní činnosti pouze pověřené osoby se zdravotním průkazem.
V Hodějicích 1.9.2022 Schválila : Mgr. Vladimíra Durdová,ředitelka školy |