ZŠ Hodějice
ZŠ Hodějice
rozšířené vyhledávání

ID datové schránky: vzhuw4j

Provoz školní výdejny

 

 

PROVOZNÍ ŘÁD VÝDEJNY

PROVOZNÍ DOBA

  • Výdejna vydává stravu ve dnech školního vyučování.
  • V době školních prázdnin se výdej stravy neprovádí.
  • Výdej stravy se provádí v době od 11.50 do 12.30 hod.
  • Ke stravování přihlašují a odhlašují žáky jejich zákonní zástupci.

Povinnosti uživatelů jídelny

  • Udržovat pořádek a čistotu ve výdejně.
  • Dbát na bezpečnost svou i ostatních osob. Předcházet vzniku úrazů.
  • Komunikační prostory udržovat vždy trvale volné a bez překážek.
  • Používat zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno.
  • Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlásit svému nadřízenému.
  • Vydané jídlo konzumovat ve školní výdejně, strávníci je neodnáší z místnosti.
  • Stravování žáků je možné pouze v době přítomnosti žáků ve škole. Odebrat oběd je možné pouze v první den nemoci.
  • Dohled zajišťují pedagogičtí pracovníci. Rozvrh dohledů je vyvěšen ve výdejně.
  • Použité nádobí a příbory musí strávníci odnést na vyhrazené místo.

Povinnosti obsluhy výdejny jídel

  • Kontrolovat teplotu vydávaných jídel (musí být nejméně + 60 °C).
  • Údaje o měření teploty jídel zapisovat do sešitu. Záznamy uchovávat nejméně 1 měsíc.
  • Používat předepsaný oděv a ochranné pomůcky (bílý plášť, ochranné rukavice proti popálení či opaření, gumové rukavice při úklidu).
  • Pracovní oděv ukládat po skončení pracovní doby na určené místo (skříňka na oděv).
  • Dodržovat zásady osobní a provozní hygieny.
  • Zdravotní průkaz na vyzvání předložit orgánu ochrany veřejného zdraví.
  • Používat zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno.
  • Manipulaci s elektrickým zařízením provádět vždy se suchýma rukama.
  • Zajistit, aby na umyvadle bylo vždy k dispozici tekuté mýdlo.
  • Rozlité kapaliny a mastnotu neprodleně odstranit (hrozí riziko uklouznutí).
  • Denně (po skončení práce) provést úklid výdejny jídel a sanitárních zařízení.
  • K čistění zařízení a k úklidu kuchyně používat jen takové desinfekční, oplachovací a jiné čistící přípravky, jejichž používání není v rozporu s hygienickými předpisy.
  • Mycí a čistící prostředky skladovat na určeném místě (mimo prostor výdejny jídel).
  • Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlásit svému nadřízenému.

Zákaz vstupu nepovolaným osobám

  • Do výdejny jídel mohou vstupovat a provádět zde pracovní činnosti pouze pověřené osoby se zdravotním průkazem.

 

 

V Hodějicích 1.9.2021                              Schválila : Mgr. Vladimíra Durdová,ředitelka školy

 

                                                                                                                                                                

 

 

Výdejna

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
1
15 16 17 18
1
19
20 21
1
22 23 24 25
1
26
27 28 29 30 1 2 3

Rychlý kontakt

544220826
775063373